بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو: خودروسازهای داخلی توان تولید بیشتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو ندارد بازار به ۴۰۰ هزار خودرو برای رسیدن به تعادل نیاز دارد دیدبان ایران
انتشار: فروردین 30، 1400
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو: خودروسازهای داخلی توان تولید بیشتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو ندارد بازار به ۴۰۰ هزار خودرو برای رسیدن به تعادل نیاز دارد دیدبان ایران

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو: خودروسازهای داخلی توان تولید بیشتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو ندارد بازار به ۴۰۰ هزار خودرو برای رسیدن به تعادل نیاز دارد دیدبان ایران

با شیوع ویروس کرونا در دنیا که کاهش تولید و در برخی موارد تعطیلی صنایع وابسته به خودروسازی ها را در بر داشت، ایران اما از افزایش تولید ۲۰ درصدی خبر داد و توانست جایگاه خود را در رتبه پانزدهمین خودروساز جهان قرار دهد. با خروج آمریکا از گروه ۱+۵، شرکای تجاری ایران در صنعت خودروسازی نیز رفتن را بر ماندن مقدم شمردند و برخی بساط تولیدات را جمع کردند و برخی قراردادهای روی میز مانده را نیز معلق کردند تا شاید روزی دوباره راهی بر بازگشتشان به ایران باقی مانده باشد. دهه عجیب و البته پر از تجربه برای صنعت خودرو ایران با تولید پژو ۴۰۵ در سال ۱۳۶۸ و کیا پراید در سال ۱۳۷۲ جنجالی شد.

  • همچنین براساس این سند راهبردی مقرر شده، تولید خودرو تجاری به ۱۲۰هزار دستگاه با محوریت صادرات ۲۵درصدی افزایش یابد.
  • لذا می توان گفت که ایران در زمینه خودروسازی به عنوان اولین کشور خاورمیانه محسوب می شود.
  • شرکت ها مدام در حال کار بر روی ارتقای سامانه های رهگیری و تبادل اطلاعات نصب شده روی خودروها کار میکنن تا کیفیت برقراری ارتباط را بهبود بدن.
  • 3- تعیین صلاحیت های فنی و حرفه ای واردکنندگان و برخورداری از نمایندگی رسمی خودروساز خارجی.
  • قوانین رانندگی اعمال شده برای خودروهای خودران متفاوت از بقیه خواهد بود در استفاده از این ماشین ها اگر تصادفی صورت بگیرد؟ باید چه کسی را مقصر دانست، تردد این ماشینها در تونل ها و پشت پل ها چه مشکلی ممکن است در این شرایط حساس که نیاز به تصمیم گیری آنی دارد پیش بیاید.

رقابت نفسگیری که غول های فناوری در سیلیکون ولی برای دستیابی به بازار نرم افزارهای تلفن همراه داشتند، تقریباً به پایان رسیده و دو شرکت گوگل (با اندروید) و اپل (با آی اُ اس) را می توان برنده قطعی این رقابت دانست. حالا غول های دیجیتال سیلیکون ولی می خواهند به شکلی جدی وارد بازار خودرو شوند. این حضور از یک سو می تواند به پیشرفت خودروسازی و بهبود تجربه استفاده از خودرو بینجامد. از سوی دیگر، برخی نهادهای قانونی و حتی فعالان حقوق مصرف کننده، بیم آن دارند که شاهد شکل گیری انحصاری جدید در این حوزه ها باشیم و عرصه رقابت برای شرکت های توانمند دیگر تنگ شود.

شوک افزایش قیمت ها در بازار خودرو / گران ترین سواری ایران به رکورد جدید رسید

طبق این قرارداد شرکت چری ساخت خودرویی کوچک و کم مصرف، مناسب استفاده شهری را بر عهده گرفته بود. در ادامه این مقاله به تحلیل صنعت خودرو، معرفی نمادهای بورسی گروه خودرو و خلاصه ای از آنچه خودرو در این سال ها پشت سر گذاشته است، می پردازیم. زنجیره تامین خودرو شامل تمام مواد، خدمات و قطعات ورودی و خروجی مرتبط با عملیات تجاری است. رایج ترین رویکرد در صنعت خودروسازی کشورمان، مونتاژ قطعات و سیستم های پیچیده برای تولید خودرو است. شرکت های خودروسازی برای تکمیل فرآیندهای تولید و ارائه دستگاه های خودرو به کاربران خود به هزاران قطعه نیاز دارند. فضـای حاکـم بـر صنعـت خودروسـازی ایـران به نوعی متمرکـز، انحصـاری و به دست دو بازیگــر اصلـی بــازار خــودرو ایــران (شــرکتهای ایــران خــودرو و ســایپا) است.

خودروهای سایپا و ایران خودرو ارزان تر از ارزان ترین خودروهای خارجی!

در واقع تله ماتیک به روشی گفته می شود که در آن با استفاده از فناوری GPS و اینترنت بر خودروها، کامیون ها و… می توان از راه دور اطلاعات سیستم های خودرو را پردازش کرده و پیشنهاداتی برای بهتر شدن عملکرد سیستم، ارائه می دهد. پیشرفت های ارتباطی نه تنها تجربه ی سفر برای افراد را متحول تر می کند، بلکه فرصت های جدیدی را پیش روی سازندگان خودرو قرار می دهد. به طور مثال شرکت کادیلاک، سیستم سوپر کروز را تعبیه کرده که شما می توانید در بزرگراه هدایت فرمان را به آن بسپارید. در کمال تاسف آنچه از مدیریت امور اقتصادی در دولت سیزدهم تا امروز شاهد بودیم همچون دوره های پیشین است با این تفاوت که حتی بدیهیات اقتصاد نیز در این تصمیمات جایی ندارد. به جرات می توان گفت که یکی از شگفت انگیز ترین  انواع  خودرو های تولیدی شرکت پیونگوا خودروی  Poggugi4WD  مدل کراس اوور است و از ترکیب دو مدل  هیوندا سانتافه و کیا سورنتو تشکیل شده است. این خودرو با پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری می تواند به سرعت 160 کیلومتر در ساعت برسد و پرقدرت است.

به علت مشکلاتی که خودروهای فعلی برای انسان و محیط زیست ایجاد میکنند، از قبیل ترافیک، آلودگی هوا، فضای کافی برای پارک و… ایجاد می کنند، نسل جدید خودروها بصورت خودران، برقی و پرنده تولید می شوند تا سرعت و سهولت حمل و نقل را به همراه داشته باشند. تغییر در صنعت خودروسازی نیاز به آموزش، فرهنگ سازی و ایجاد زیرساخت هایی دارد که هنوز در نسخه آموزشی بوده و به علت هزینه های بالای آن کار ساده ای به نظر نمی رسد. از دغدغه های مهم در این موضوع کاهش سوخت های فسیلی در جهان است که علاوه بر دشواری دسترسی به آن استفاده از آن نیز آلودگی محیط زیست را به همراه دارد.