
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
کاکایی: با عوام فریبی مشکلات صنعت خودرو حل نمی شود
کاکایی: با عوام فریبی مشکلات صنعت خودرو حل نمی شود
خودروسازان آلمانی سالیان سال است که با تکیه بر همین استعداد بارها سبب تحول و نوآوری در صنعت خودرو شده اند. خبرآنلاین/ افشاگری تولیدکنندگان صنعت خودرو در حضور رییس مرکز پژوهش های مجلس صورت گرفت. یکی از اعضای هیئت مدیره فولکس واگن می گوید ما از قدیم می خواستیم خودروهای خوبی تولید کنیم و هنوز هم چنین قصدی داریم. اما امروز اگر بخواهیم خودروهای خوب تولید کنیم باید یک وسیله دیجیتال روی چرخ بسازیم که این همان تعبیر کامپیوتری بر روی چهارچرخ می باشد. هوش مصنوعی می تواند با بررسی دقیق خودرو در هر لحظه هشدارهای لازم برای تعمیر و مراقبت از آن را بدهد. با کمک این سیستم ها در هر لحظه از شرایط خودرو آگاه خواهید بود و استهلاک خودرو هم کاهش پیدا خواهد کرد، همچنین با هزینه های ناگهانی ناشی از خرابی های متعدد مواجه نخواهید شد.
- در این روش عوامل شبکه فروش به واسطه دریافت مشوق های تعیین شده (از جمله سهم بیشتر در واردات خودروهای کارکرده به تناسب کنشگری تعادل بخش آنها در بازار خودروهای داخلی) انگیزه لازم برای عرضه یک مدل مشخص در بازار و کاهش قیمت آن تا رسیدن به نقطه بهینه دارد.
- در خصوص سرمایه گذاری در شرکت های خودروساز نیز سنجه هایی ارائه شد و پیشنهادات کلی نظیر مانند مشارکت و سرمایه گذاری روی پلتفرم اس پی (که محصول اول آن شاهین، متعلق به شرکت سایپا است) یا سرمایه گذاری روی پلتفرم پی اف وان (که محصول اول آن کا۱۳۲متعلق به شرکت ایران خودرو است) می\u200eتوان مطرح کرد.
- دیدگاه مردم به خودرو نیز از صرف یک وسیله برای جابه جایی تغییر کرده و عواملی چون راحتی، کارکرد، سرعت و امنیت باعث شده ترجیح افراد برای استفاده از خودرو شخصی نسبت به سایر وسایل نقلیه بیشتر باشد.
- یکی از مهم ترین مشکلات صنعت خودروسازی، نبود استراتژی بلندمدت و آینده شفاف و روشن برای سرمایه \xa0گذاری است.
این صنعت که بزرگ ترین صنعت تولیدی جهان به شمار می آید – بر اساس درآمد و اشتغال – هم چنین بر اساس هزینه های ثابت، حاشیه سود پایین، نیروی کار به شدت اتحادیه ای شکل، رقابت شدید بر سر قیمت ها، تقاضای ناپایدار و شرکت های دارای یارانه های دولتی، تعریف می شود. در این بخش، شرکت ها با واردات قطعات از پیش آماده شده، حاشیه سود قابل قبولی را برای خود رقم میزنند که یکی از عمده دلایل آن نیروی کار و انرژی ارزان در کشور است. بدون تردید طی سال های اخیر، تحریم ها هم تا حد زیادی کمک کننده بوده اند؛ چراکه در صورت ورود شرکت های خارجی در ایران ، کاهش تقاضای چشمگیری برای خودرو های چینی رخ خواهد داد و شرکت های بخش خصوصی ممکن است با مشکل فروش مواجه شوند. آنچه مسلم است شناسایی فاصله کیفی صنعت خودرو ایران با سطح بین المللی و ریشه های آن نیز به خودی خود کمکی به رفع این موانع و ارتقاء کیفی صنعت خودرو نخواهد کرد. چیزی که می تواند این فاصله را کم و کیفیت را به سطح مطلوب مصرف کنندگان ایرانی برساند برنامه ریزی برای رفع این مشکلات و نارسایی هاست که یک عزم ملی و اراده ای واقعی در همه ارکان و اجزا صنعت جهت اصلاح تمامی بخش های مورد اشاره را می طلبد.
مقایسه تویوتا راوفور با رنو کپچر کارکرده در محدوده یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
در همین زمان زمزمه های طراحی و تولید خودرو ملی آغاز شد اما سودی که از تولید و فروش پراید نسیب سایپا شده بود، همه خودروسازان را ترغیب به واردات می کرد. شرکت جیپ ایران در سال 1335 توسط آقای اخوان تاسیس و به بهره برداری رسید و دهه ۵۰ شمسی را می توان اوج تولید و واردات خودرو تا قبل از رخ دادن انقلاب اسلامی دانست. بر اساس آمار گمرک در سال 1398، ۹۰ درصد سهم صادرات را خودرو ساینا تشکیل داده است. 10 درصد باقی مانده نیز متعلق به پراید، تیبا و کوییک از محصولات سایپا و همچنین سمند، پژو پارس، پژو ۲۰۷، هایما و دنا از محصولات ایران خودرو بوده است. با توجه به سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت، امید است بتوانیم با اندکی بهبود در زیرساخت های کشور، استانداردسازی و برداشتن موانع پیش رو، تولید سالانه و توان صادراتی کشور را افزایش دهیم.
اضافه شدن خودرو به سامانه ملی گارانتی
ضمنا عرضه خودرو در بورس کالا می تواند از دوجنبه به این صنعت کمک کند و مسیر بهبود صنعت را سرعت ببخشد. عرضه خودرو در بورس راهکار قانونی خروج از قیمت گذاری دستوری، حذف زیاندهی خودروسازان، فروش خودرو به مصرف کننده واقعی و شفاف سازی عرضه است، اما علاوه بر آن باعث اتصال خودروسازان به ابزارهای تامین مالی بورس کالا با توجه به محدودیت منابع مالی بانک هاست. بازار سرمایه راهکار تامین مالی برای تولید کننده از زمان بارگیری کالاهای نیمه ساخته برای تولید تا تحویل آن به مشتری را دارد و می تواند نیاز شرکت ها را به طور کامل پوشش دهد.
پیش بینی هوای تهران در آخر هفته افزایش تدریجی دما از یکشنبه
در حالی که فولاد به دلیل استحکام خود مشهور است، پیشرفت های اخیر نیز بر توسعه آلیاژ های سبک تر و پیشرفته تر فولاد متمرکز شده است. صنعت خودروسازی ایران به طور فعال در حال تلاش برای بهبود بهره وری سوخت و کاهش آلاینده ها مشارکت داشته است. فولاد های پیشرفته مقاوم (AHSS) و فولاد های فوق مقاوم (UHSS) به عنوان مواد حیاتی در این تلاش ظاهر شده اند و خودروسازان را قادر می سازند وزن خودرو را کاهش دهند و در عین حال یکپارچگی ساختاری را حفظ کنند. هم اکنون خودروهای بومی و مخصوص کشورهای گوناگون به وفور دیده می شوند، رویه ای که درست برعکس استاندارد جهانی سازی است.